PoWER project Poziv za rješenja

Datum otvaranja: 14 Siječanj 2019

Rok za podnošenje prijava: 4 Ožujak 2019 - Closed

Short Description of the C4S (Context, objectives, etc)

Projekt PoWER usmjeren je na uključivanje poduzeća, malih i srednjih poduzeća, stručnjaka i istraživača diljem jadransko-jonskog područja u otkrivanju novih rješenja i patenata (proizvoda, usluga, poslovnih modela i tehnologija) koji se bave energetsko orijentiranim potrebama.
Podnesena rješenja bit će podvrgnuta procjeni u dva koraka:
  • Nacionalna razina: U svakoj zemlji uključenoj u projekt (Albanija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Grčka, Italija, Srbija) uspostavit će se 6 stručnih žirija i ocijenit će rješenja koja se dostavljaju iz svoje zemlje; Maksimalno 10 rješenja po zemlji će proći drugi korak ocjenjivanja
  • Transnacionalna razina: uspostavit će se novi žiri sa stručnjacima iz svih uključenih zemalja kako bi odabrali najboljih 10 do 20 rješenja na transnacionalnoj razini

Cijeli postupak vrednovanja trajat će ukupno 45 dana.

Pobjednici Natječaja bit će uključeni u Solution Database of PoWER platformu te će imati priliku sudjelovati u događajima PoWER Projekta – u raznim aktivnostima lanca vrijednosti - te tako pronaći širok spektar poslovnih mogućnosti na europskoj razini.

Za detaljnije informacije, molimo, preuzmite Toolkit za poziv za rješenja (na dnu ove stranice) i popis identificiranih potreba.

U slučaju da vam je potrebna podrška u postupku prijave molimo kontaktirajte:

Popis potreba

1. Isporuka energije brodovima tijekom faze pristajanja u luci
Tijekom 10-satnog boravka u luci, dizelski motori jednog broda mogu potrošiti do 20 tona goriva i proizvesti 60 tona ugljičnog dioksida. To je ekvivalentno ukupnoj emisiji proizvedenoj od 25 srednjih europskih automobila u godini. Ove emisije mogu se smanjiti pametnim, energetskim rješenjima na kopnu. Potaknuti nedavnim zakonodavnim razvojem na području zaštite okoliša, lučke vlasti i brodovlasnici u mnogim dijelovima svijeta pokušavaju smanjiti emisije s ciljem ublažavanja globalnog utjecaja klime. Važna alternativa za smanjenje zagađivača je elektrificiranje dokova, odnosno izgradnja infrastruktura namijenjenih za opskrbu električnom energijom potrebnom za rad pomoćnih brodova tijekom njihovog boravka u luci. Međutim, ove infrastrukture zahtijevaju skupe investicije i odgovarajući sustav distribucije energije, kao i potrebu za proizvodnjom energije na ostalim lokacijama.
Kao što je navedeno u naslovu POTREBA, potrebno je osigurati valjano tehnološko rješenje za elektrificiranje rive koja omogućuje prevladavanje tehnoloških i tržišnih barijera, procjenjujući moguću uporabu alternativnih izvora energije za proizvodnju električne energije na licu mjesta.
2. Učinkovita distribucija LNG
3. Prikupljanje i analiza podataka o energiji
4. Mikroklimatsko poboljšanje
5. Olakšavanje dobrog ponašanja u energetskim uštedama
6. Racionalizacija prostora i/ili logistike
7. Metode i rješenja za učinkovitu distribuciju komprimiranog zraka i tekućine za rashlađivanje kako bi proizvodni proces učinili učinkovitijima
8. Metode za obnovu postojećeg Sistema za grijanje, ventilaciju i hlađenje (HVAC sustav)
Prema podacima Europske komisije, 35 % zgrada u Europi je starijih od 50 godina. Europske zgrade, javne, stambene i uredske, karakteriziraju stari i neučinkoviti sustavi grijanja, ventilacije i hlađenja. Izvanredne intervencije održavanja, potrebne za cjeloviti remont strojeva su ekonomski opterećene i nužno dovode do zaustavljanja u proizvodnji ili potrebe za premještanjem ljudi.
Kao što je navedeno u naslovu potreba, potrebno je predstaviti metodologiju / proces korak-po-korak koji dovodi do zamjene (djelomične ili ukupno) dotrajale građanske instalacije, s ciljem da smanje troškove i optimiziraju tehnološke inovacije na temelju zadanog konteksta. U tom kontekstu treba razmotriti i upotrebu drugog izvora grijanja (kao što su peleti, drvne sječke, metan, LPG).
9. Trogodišnja isplativost
10. Korištenje krovova starih zgrada za instaliranje OIE
11. Efikasno upravljanje sustavom rasvjete
12. Smanjenje potrošnje vršnog opterećenja i prekomjerne reaktivne energije
13. Provedba proizvodnje OIE
14. Mobilnost nulte energije za turiste

Preuzmite popis identificiranih potreba

Download the questionnaire

A questionnaire was created with the intention of involving local stakeholders directly in the construction of scenarios for PoWER ports; for this reason, we would like to ask you to fill it in with care and attention. Time required is little, but the quality of your contribution will highly affect the overall quality of the final foresight process.
Click here to download the questionnaire
×

Poruka

Failed loading XML...

Prijavni obrazac

Nevažeći unos

Nevažeći E-mail adresa

Upišite svoje Ime.

Upišite svoje Broj telefona

Upišite svoje Prezime

Upišite svoje Organizacija

Nevažeći unos

Upišite svoje Adresa operatora sjedišta (ako se razlikuje od pravnog sjedišta)

Upišite svoje PDV identifikacijski broj

Upišite svoje Adresa operatora sjedišta (ako se razlikuje od pravnog sjedišta)

Upišite svoje Naslov prijedloga.

Nevažeći unos

Nevažeći unos

Nevažeći unos

 

Molimo upišite opis.

0/1500

Nevažeći unos

0/1500

Nevažeći unos

Molimo upišite Opis projektnog prijedloga

Nevažeći unos

Nevažeći unos

Nevažeći unos

Nevažeći unos

 

Nevažeći unos

Invalid Input

Invalid Input

 

(*) : Sva polja su obvezna

 

Preuzmite Toolkit za poziv za rješenja

england.png
italy.png
greece.png
serbia.png
croatia.png
bosnia.png
albania.png

Projekt Power

Institute for Construction Technologies – National Research Council of Italy (ITC-CNR)

  • Via Lombardia 49 – San Giuliano Milanese (MI), Italy
  • +39 029806305

Recent news

Photos of the ports

igoumenitsa.jpg
bari.jpg
rijeka.jpg
durres.jpg
ravenna.jpg
brcko.jpg
Copyright © 2018 PSDI. All rights reserved.